20 km. od Warszawy w mieście Radzymin od 2005 r. znajduje się niewielki, dwustumetrowy zakład cukierniczy………
Cukiernia “AGATA” bo tak nazywa się zakład, nosi nazwę od imienia właścicielki Agaty Żmijewskiej, która branżą cukierniczą zajmuje się od 1998 r.
Aspiracją cukierni AGATA jest to aby wszystkie ciasteczka wykonywane były ręcznie z wysokiej klasy komponentów. Przekonaliśmy się, że nie niska cena jest wyznacznikiem dobrej sprzedaży, ale jakość i wygląd oferowanego towaru. Na dzień dzisiejszy wypiekamy ponad 250 rodzajów ciasteczek, zaś naszymi odbiorcami są wszystkie wiodące delikatesowe sieci w kraju. Jako jedyni w Polsce mamy tak bogatą ofertę.
Nie znajdziecie Państwo na terenie zakładu żadnych linii produkcyjnych, czy też automatów do ciastek…. Całą pracę według zasad starego rzemiosła wykonują ludzkie ręce. Jesteśmy przykładem, że rzemiosło wcale nie przeszło do historii….
Nasze ciasteczka zakupisz we wszystkich delikatesowych sieciach na terenie Warszawy i okolic.